Български работници от месопреработвателната фабрика край град Гютерсло в провинция Северен

...
Български работници от месопреработвателната фабрика край град Гютерсло в провинция Северен
Коментари Харесай

Работници от германската кланица стигнаха безпроблемно до Белица

Български служащи от месопреработвателната фабрика край град Гютерсло в провинция Северен Рейн-Вестфалия са се прибрали гладко до Белица, заяви bTV. В момента те са сложени под карантира, откакто кметът Радослав Ревански научи за идването им от малкия екран. Във въпросната касапница беше регистриран взрив на новозаразени с COVID-19 (над 1020 служители). Дори премиерът на провинцията - Армин Лашет, провокира скандал, като разгласи, че болестта е импортирана от българи и румънци, които са се върнали в Германия от родните си места. По-късно той беше заставен да се откаже от думите си след бурната реакция в Германия.

Тричленното семейство се е върнало в Белица в петък след поетапно обяваване на карантина в техния завод. Те не оповестяват на никого, че идват от огнище на болест. Съответно не са били и проверявани. " Добре сме, супер. Просто се притеснихме, че сме били там, нали в болестта в действителност. Иначе нема нищо за момента. Ние в този момент сме като нарушители, това-онова. А ние сме се просто прибрали, че се уплашихме. Горе е сериозна работа ", съобщи единият от служащите от кланицата - Румен Захов, откакто към този момент бе подложен под карантина. Той призна, че в Германия им били направени проби преди да заминат, само че още не знаели резултатите. Едва през днешния ден ще им бъдат направени проби и тук. 

А решението за изолирането на семейството дойде едвам след сигнала от малкия екран. " След вашето позвъняване, направих изследване дали в действителност има трима души в общината. Вашата информация се оказа напълно правилна. Намерихме тъкмо тези трима души. Силно се надявам да не са инфектирани. Но ще създадем всичко допустимо да ограничим тяхното напредване ", сподели кметът Ревански.

От консултството във Франкфурт не разполагали с информация, че въпросното семейство е напуснало страната. От гранична полиция също обявиха, че няма по какъв начин да осъществят надзор върху напредването, защото рестриктивните мерки при пътешестване са отпаднали и само са останали декларациите, които пътуващите попълнят.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР